Încă 265 de milioane de euro disponibile prin două submăsuri PNDR care demarează în septembrie

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că au fost aprobate criteriile de selecție pentru încă două submăsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), cu alocari financiare ce se ridică la 265 de milioane de euro.

Astfel, Comitetul de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020 a avizat în data de 12 august 2021 propunerea Autorității de Management pentru PNDR privind criteriile de selecție și punctajele aferente acestora, punctajul minim, precum și alocarea anuală financiară pentru sesiunile de depunere proiecte din anul 2021 pentru submăsurile 4.1 – „Investiții în exploatații agricole” și 4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole”.

Potrivit comunicatului MADR, alocarea totală pentru submăsura 4.1 –„Investiții în exploatații agricole” este de 125 de milioane de euro, iar componentele aferente submăsurii care vor avea alocare distinctă sunt:

– P 4.1.1 – Achiziții simple de utilaje agricole și/sau irigații, drenaj, desecare la nivelul fermei (vegetal);

– P 4.1.2 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – vegetal (exceptând legumicultura și cartofii) – modernizarea exploatației;

– P 4.1.3 – Condiționare și procesare în fermă și marketing – zootehnic – modernizarea exploatației;

– P 4.1.4 – Tineri fermieri achiziție utilaje (vegetal și zootehnic);

– P 4.1.5  – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – NAȚIONAL;

– P 4.1.6  – Investiții în zootehnie (producție primară, condiționare și marketing) – MONTAN;

– P 4.1.7 – Legume (inclusiv în spații protejate) și cartofi (producție primară, condiționare și marketing) – înființare, extindere, modernizare;

– P 4.1.8  – Condiționare, procesare și marketing – legume, cartofi  – modernizarea exploatației.

În ceea ce privește submăsura 4.2, vor fi două componente cu alocare distinctă:

– Componenta sM4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul  produselor agricole” (modernizare), cu o alocare financiară de 110 milioane de euro;

– Componenta sM4.2 – „Sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole” – investiții noi SOIA/ Proteice (investiții noi, extindere și modernizare), cu o alocare financiară de 30 de milioane de euro.

Varianta finală a criteriilor de selecție pentru cele două submăsuri poate fi consultată pe site-urile www.madr.ro și www.afir.info.

În ceea ce privește calendarul lansării acestor măsuri, MADR intenționează lansarea sesiunilor de depunere proiecte în cursul lunii septembrie 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole