23 de animale arse de vii într-un grajd cuprins de flăcări!

Un gospodar din localitatea bihoreană Munteni a fost lovit de ghinion în ziua de Paști: i-au pierit 23 de animale după ce adăpostul în care se aflau a fost cuprins de flăcări, scrie bihon.ro.

Potrivit ISU Crișana, incendiul a fost sesizat la 112 la ora 22:09, iar la fața locului au fost mobilizate trei echipaje de pompieri din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, în sprijinul cărora au intervenit și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență ai unității administrativ-teritoriale.

„În momentul sosirii forțelor de intervenție la adresa indicată, incendiul se manifesta violent pe o suprafață de aproximativ 100 mp în care era amenajat un adăpost de animale, existând pericolul iminent de propagare a incendiului la alte anexe din apropierea focarelor”, a precizat sergent major ISU Crișana, Alina Butaci.

Până la sosirea pompierilor, un sexagenar a încercat să salveze animalele și să stingă incendiul, însă a suferit arsuri la nivelul feței. După ce i-a fost acordat primul ajutor calificat de către pompierii militari paramedici, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

„Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore, evitând propagarea acestuia la celelalte anexe aflate în apropierea grajdului incendiat. Operațiunea a fost îngreunată de accesul dificil în locul respectiv, drumul fiind impracticabil pentru autospecialele de intervenție, și de lipsa surselor de apă în zonă, echipajele fiind nevoite să realizeze alimentarea cu apă dintr-un pârâu cu debit mic, folosindu-se de motopompele din dotare”, a mai spus reprezentantul ISU Crișana.

Din păcate, două vaci, un vițel și 20 de capre nu au putut fi salvate din calea flăcărilor, care au distrus în totalitate adăpostul de animale.

Din primele cercetări, incendiul a fost, cel mai probabil, provocat de un conductor electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolație deteriorată.

Sursa foto: ISU Crișana

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole