15 August 2022 - 21:28

Ajutor de minimis de 2210 EURO/1000 mp pentru LEGUME în spații protejate

Într-o conferință de presă susținută la sediul Ministerului Agriculturii, ministrul agriculturii Adrian Oros a anunțat că ajutorul de minimis pentru legume în spații protejate va fi majorat. Mai precis, MADR a suplimentat cuantumul inițial de 2.000 euro/1.000 mp cu 210 euro, astfel că legumicultorii înscriși în program vor primi un sprijin mai mare.

”Legat de programul pentru legume în spații protejate, aici avem câteva modificări, pentru că pe de-o parte, cei 14.271 de beneficiari care s-au înscris până acum pentru plafonul de 150 milioane lei nu vor absorbi toată suma și a rămas o diferență. De asemenea, pentru plantele aromatice, din cele 6 milioane lei, s-au consumat doar 2,2 milioane lei. Ca atare, a rămas un disponibil de 3 milioane lei pe care îl dirijăm către programul pentru legume în spații protejate. Ca atare, cuantumul de 2.000 euro/1.000 mp se va majora la 2.210 euro/1.000 mp. Păstrăm aceeași beneficiari care au depus cererile, ei sunt în verificare în această perioadă și toți cei care rămân eligibili vor avea cuantumul crescut cu 210 euro”, a precizat ministrul Adrian Oros.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României în anul 2021 pentru următoarele tipuri de culturi:

  • Ardei gras și/sau ardei lung;
  • Castraveți;
  • Tomate;
  • Vinete.

De asemenea, șeful MADR a vorbit și despre sprijinul cuplat pe care îl primesc legumicultorii, anunțând următoarele cuantumuri:

”Anul acesta s-a plătit și se plătește sprijin cuplat vegetal pentru tomate în câmp 2.013 euro/hectar, pentru castraveți în câmp 3.391 euro/hectar și pentru legume în spații protejate 4.844 euro/hectar. Deci acestea sunt sume separate față de programul de minimis pentru legume în spații protejate”, a mai spus Oros.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole