29 mai 2022 - 02:53

Un profesor temerar străbate 2.200 kilometri cu barca pneumatică ca să promoveze protejarea râurilor

Profesorul Horea Naşcu de la Universitatea de Nord din Baia Mare a pornit într-o aventură îndrăzneață în care va parcurge cu o barcă pneumatică peste 2.200 de kilometri, pe râuri şi pe fluviul Dunărea, prin România, Ungaria şi Serbia, din judeţul Maramureş până la Sulina.

Scopul acestei călătorii de circa 40 de zile este sensibilizarea populaţiei cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător, în special a mediului acvatic, informează AGERPRES.

Traseul lui Horea Naşcu a început de pe râul Săsar şi va continua pe râurile Lăpuş și Someş, făcând trecerea în Ungaria, apoi pe Tisa (Ungaria și Serbia), ca în cele din urmă să ajungă pe Dunăre, până la Sulina.

Demersul profesorului este susţinut de către Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş, a anunţat, marţi, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.

„Lectorul universitar Horea Naşcu a pornit (sâmbătă, 31 iulie, la ora 16,01), în cursa nautică ce vizează parcurgerea a peste 2.200 de kilometri, pe cinci râuri, şi anume: Săsar, Lăpuş, Someş (din România şi Ungaria), Tisa (din Ungaria şi Serbia) şi Dunăre (din Serbia şi România). Pe parcursul a 40 de zile, Horea Naşcu se va îndrepta spre kilometrul 0 al Dunării, cu scopul de a trage un semnal de sensibilizare şi responsabilitate în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător şi în special a mediului acvatic (…) Horea Naşcu are toată susţinerea mea şi a Consiliului Judeţean Maramureş în realizarea acestui proiect şi sunt mândru că avem în Maramureş oameni ambiţioşi, inovatori, care luptă pentru mediu şi pentru protejarea acestuia”, a declarat Ionel Bogdan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.