2023, anul în care se îmbogățesc oierii! ”Prețul a crescut cu 25%”

Crescătorii de ovine se bucură, anul acesta, de cea mai bună perioadă din ultimii ani. Conform spuselor lor, prețul cu care au vândut mieii anul acesta a fost mai bun decât anul trecut, în timp ce mărfurile necesare pentru furajarea animalelor au scăzut considerabil. Astfel, sectorul oieritului rămâne, în continuare, cel mai fericit din România, cel puțin în cadrul sectorului zootehnic.

”Eu cu Țurcana m-am născut și am încercat de când mă ocup de această frumoasă meserie de cioban, să îmbunătățesc performanțele ei, să-i fac pe străbunii noștri să fie mândri. Am demonstrat că Țurcana, dacă e furajată corespunzător, dacă e atent monitorizată, are potențial și dă rezultate.

Într-adevăr, cheltuielile sunt foarte mari, nu ne mulțumesc pe deplin prețurile, dar trebuie să fim corecți. Vorbim de crescătorii de ovine din zona intracarpatică, Ardealul și Banatul, avem un an bun. După doi ani foarte proști, într-adevăr avem un an bun pe partea de cultură mare și zootehnie. Prețul la miel față de anul trecut a crescut cam cu 3 lei, asta înseamnă undeva la 25%; cerealele s-au ieftinit, deci e un an mai bun decât anii trecuți. Sperăm ca anul viitor să fie mai bun”, a precizat, pentru AGRO TV, Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine ”Dacia”.

În ceea ce privește oile reformă, conform informațiilor vehiculate pe grupurile oierilor de pe rețelele sociale, prețul mediu este astăzi în jurul valorii de 7 lei pe kilogram în viu, în timp ce carcasa se vinde cu aproximativ 25-30 de lei pe kilogram.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole