ULTIMA ORĂ: 200 lei/cap, ajutor pentru crescătorii de bovine!

Potrivit unor informații de ultimă oră, ajutorul COVID pentru crescătorii de bovine se ridică la aproximativ 200 de lei/cap de animal, iar banii vor intra în cont până pe 30 iunie.

„Conform primelor calcule efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cuantumul pentru sprijinul pentru crescătorii de vaci de lapte și vaci de carne, înscrise la ajutorul COVID, ar fi de aproximativ 200 lei/cap de animal. Fermierii vor primi banii până la 30 iunie, urmând ca APIA să stabilească și să anunțe oficial sumele achitate crescătorilor, în această săptămână”, a anunțat luni eurodeputatul Daniel Buda, care s-a dovedit de-a lungul timpului o sursă mai mult decât credibilă, chiar dacă informația nu a fost dată publicității în mod oficial.

Valoarea ajutorului de stat în sectorul bovinelor va fi calculată luând în considerare numărul de capete de bovine eligibile, respectând totodată condițiile prevăzute de OUG nr. 51/2022, respectiv cu respectarea încadrării în plafonul de 290.000 euro.

Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru sectorul bovine este de 170.250.000 lei, sumă ce se împarte la numărul de capete eligibile. Acest ajutor se acordă beneficiarilor care au suferit pierderi cauzate de pandemie în semestrul I al anului 2022, pentru minim 3 capete bovine cu vârsta de cel puțin 16 luni la data de 31 ianuarie 2022. La acestea se pot adăuga și bovine cu vârsta de minim 7 luni la data de 31 ianuarie 2022, în exploatație cu cod ANSVSA, înregistrate în RNE.

„Vă invit să urmăriți pagina oficială APIA pentru a afla mai multe despre valoarea finală a ajutorului, ce urmează să fie anunțat în această săptămână, precum și condițiile de acordare al ajutorului”, mai scrie Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Mare ajutor….ce sa zic?! Am inteles ca Spania ofera 210 euro/vaca lapte ajutor covid si mananca aproximativ acelasi furaj. “Multumesc” frumos d-lor guvernanti….sa mancati lactate din import.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole