Alte 2.800 de păsări ucise preventiv pentru a limita un focar de gripă aviară

Gripa aviară se face simțită și-n Cehia. În vederea limitării extinderii unui focar, departamentul de pompieri au ucis preventiv joi, 25 martie 2021, 2.800 de păsări la o fermă din Vapno, în apropiere Pardubice.

De altfel, Radio Prague Internațional anunța în 22 martie 2021 că ofițerii de igienă au ucis preventiv alte mii de păsări la o fermă comercială de rațe din regiunea Hradec Králové, unde s-a confirmat gripa aviară.

Aproximativ 55.000 de păsări sunt destinate sacrificării în cadrul celei mai recente infestări a gripei aviare, care a fost confirmată dejam în trei regiuni. Fermele din Boemia Centrală și regiunea Pardubice au fost, de asemenea, nevoite să ucidă preventiv mii de păsări și să introducă măsuri de siguranță la fermele comerciale și crescătorii privați.

Testele de laborator au detectat prezenţa virusului H5N8, potrivit Serviciului Veterinar de Stat SVS.

Fermele comerciale au fost primele afectate de boală în Republica Cehă anul acesta, a precizat SVS.

Ministerul Agriculturii se aşteaptă la plata unor despăgubiri în valoare de 1,1 milioane de euro.

Gripa aviară este o infecţie virală care afectează în primul rând găinile, curcanii şi raţele. Ea nu infectează oamenii, iar transmiterea prin alimente infectate este considerată improbabilă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole