18 tone de deșeuri agricole periculoase importate din Turcia

Optsprezece tone de deşeuri, dintre care unele periculoase, constând în piese și componente ruginite ale unor utilaje agricole, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni, sub coordonarea procurorilor, în două autocamioane sosite din Turcia, a informat, miercuri, Garda de Coastă.

„Piesele” erau importate de o firmă din România, iar autocamioanele au fost verificate în cadrul cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere cu deşeuri aduse în ţara noastră, relatează AGERPRES.

„În data de 15.11.2021, în continuarea cercetărilor derulate pentru depistarea unor containere încărcate cu deşeuri, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au efectuat controlul fizic asupra a două autocamioane sosite din Turcia. Acestea erau încărcate cu marfă importată de către o societate comercială de pe teritoriul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat că în cele două autocamioane se aflau 18 tone de piese şi dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură și afectate de rugină. Mai mult, printre acestea erau şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.

„În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Turcia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa, autocamioanele părăsind teritoriul României”, se precizează în comunicatul Gărzii de Coastă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole