22 ianuarie 2022 - 16:37

175 de milioane de euro s-au dus pe apa… Oltului!

Nu, nu o veste proastă, ci una cât se poate de bună! Comisia Europeană investește 175 de milioane de euro pentru apă potabilă mai bună în România.

„Comisia a aprobat o investiție pentru modernizarea și instalarea unei noi infrastructuri de apă potabilă și de ape uzate de peste 175 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru în județul Olt, România”, se anunță pe site-ul oficial al executivului comunitar.

 

Noua infrastructură va reduce scurgerile și întreruperile în aprovizionarea cu apă, contribuind la îndeplinirea de către România a cerințelor Directivei UE privind apa potabilă.

Proiectul este un exemplu perfect al modului în care politica de coeziune aduce beneficii directe cetățenilor europenimenținând și protejând mediul și promovând utilizarea eficientă a resurselor”, a declarat comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

Această investiție din fonduri UE va contribui la dezvoltarea socio-economică la nivel local prin îmbunătățirea standardelor de viață ale locuitorilor din zonele rurale și prin crearea de locuri de muncă atât în etapa de construcție, cât și în cea de punere în aplicare.

Conform datelor publicate de Comisia Europeană, rețeaua de ape uzate va fi extinsă cu 259,08 km, iar prin lucrări se vor reabilita 37,87 km din sistemul existent. În același timp, se vor instala încă 64,41 km de conducte de evacuare, se vor renova zece stații de pompare a apelor reziduale și se vor construi 156 de stații noi. Mai multe informații privind investițiile finanțate de UE în România sunt disponibile pe platforma de date deschise.