Condiția obligatorie pentru plata subvențiilor – Mesajul șefului APIA

O condiție obligatorie pentru fermierii care vor să primească subvențiile plătite de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2022 este să-și semneze cererile unice de plată. Fie că se deplasează la sediul local și le semnează de mână sau că solicită să facă acest lucru prin semnătură electronică, fermierii sunt obligați să îndeplinească această condiție, altfel nu vor fi eligibili la momentul începerii plăților.

”Toate schemele de plată pe care APIA le-a avut în portofoliu în anul 2021 se vor acorda și anul acesta, nu există niciun fel de modificare legislativă. Bugetul este mai mare în comparație cu anul 2021, așa că bani sunt, fermierii trebuie doar să continue să depună cererile de plată în același ritm.

Una dintre condițiile obligatorii pentru a primi banii este ca până la data când vom demara autorizarea la plată, adică până la sfârșitul lunii septembrie, aceste cereri să fie semnate. Fie că este semnătură olograf, fie că este semnătură electronică”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, la Trinitas TV.

Reamintim că APIA primește cererile unice de plată pentru campania 2022 până la data de 16 mai, fără penalități, urmând ca mai apoi să existe o perioadă de 25 de zile în care fermierii vor putea depune cererile cu o penalizate de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole