134.000 de lei subvenție de la APIA

În județul Iași, fermierii încasează 134.000 de lei pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul III, subvenții acordate de APIA.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărei valoare este de 1,5258 lei/litru, declară cei de la APIA Iași. Menționăm că subvenția acordată de APIA este mai mică în anul 2020, comparativ cu anul anul 2019. Anul trecut decontul per litru pentru un litru de motorină a fost de 1,8959 lei/litru pe când în acest an cuantumul sprijinului este de 1,5258 de lei per litru mai explică cei de la APIA Iași. 

De astăzi, 2 noiembrie, fermierii din Iași care au depus cererile pentru subvenția APIA la motorină vor încasa banii solicitați. Suma încasată de fermierii din Iași pentru trimestrul III va fi de aproximativ 134.000 de lei, sumă mai mare față de cea încasată în trimestrul II, datorită suprafeței agricole mai mari solicitată la plată. 

Banii vor fi virați în conturile a 1.300 de agricultori din județ care în perioada iulie-septembrie 2020 au utilizat motorina la lucrările agricole, iar acum vor fi decontate sumele cheltuite.

Majoritatea fermierilor din Iași vor încasa banii pentru motorina utilizată în sectorul vegetal, aici fiind depuse la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) în jur de 80 la sută din cereri menționează reprezentanții instituției ieșene. 

 

Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole