18 ianuarie 2022 - 05:33

13 ANIMALE OMORATE DE UN URS DE APROAPE 400 KG IN COMUNA COLTI, JUD. BUZAU

O comună întreagă din zona de munte a județului Buzău a fost terorizată, ani la rând, de un urs de aproape 400 de kilograme.

În fiecare primavară, din 2015, fiara cobora din pădure după hrană și făcea prăpăd în gospodăriile oamenilor. Zeci animale crescute de localnici pentru consum propriu au fost sfâșiate de urs. De frică să nu dea și ei nas în nas cu moș Martin, localnicii rămâneau în case după lăsarea întunericului. Acum însă, ursul a fost omorât de vânători.

Desi a existat o autorizatie pentru recoltarea (impuscarea) ursului, ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, a anuntat că trimite în zonă o echipă de la Garda de Mediu pentru a ancheta modul in care s-a desfasurat operatiunea, in urma unei postari a primarului  din comuna, in care se vedea cum ursul împuşcat a fost strâns de gât cu sfori şi stropit cu bere.

Primarul Pavel Rădulescu, din comuna Colţi, precizează că a respectat condiţiile legale de capturare a ursului. Sătenii din Colţi mai spun că în apropiere sunt în continuare un urs, dar şi o ursoaică şi doi pui care umblă liberi în peajma gospodăriilor.