Astăzi începe recensământul agricol de probă! Importanță MAJORĂ pentru noua PAC

Anul viitor, în perioada februarie-aprilie 2021, va avea loc Recensământul General Agricol cu an de referință 2020. Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene.

Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, astăzi, 12 octombrie, este demarat un recensământ de probă menit să pregătească recensământul agricol de anul viitor. Datele colectate vor fi raportate la Uniunea Europeană și vor servi ca indici pentru viitoarea Politică Agricolă Comună.

Anul viitor, în perioada februarie – aprilie 2021 va avea loc Recensământul General Agricol cu an de referință 2020 (RGA 2020). Recensământul va furniza indicatori statistici pentru monitorizarea și evaluarea Politicii Agricole Comune a UE care, în anul 2018, a sprijinit fermierii europeni cu 58,82 miliarde euro, sumă care a reprezentat aproape 40% din bugetul UE.

În etapa de pregătire a Recensământului General Agricol, între 12-23 octombrie 2020, se va desfășura un recensământ de probă, în scopul verificării practice și îmbunătățirii aspectelor organizatorice și tehnice prin care se va evalua claritatea întrebărilor incluse în chestionar și se vor testa procedurile și instrumentarul de colectare a datelor de la exploatațiile agricole.

Recensământul de probă se realizează pe baza informațiilor colectate de la exploatațiile agricole selectate aleator, după metode științifice, din toată țara. Acesta este realizat de Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne împreună cu structurile din subordinea acestora, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Primarul din fiecare UAT asigură condițiile necesare bunei desfășurări a activităților de pregătire, organizare și efectuare a recensământului, constituind, în acest sens, Comisia comunală pentru recensământ.

- Publicitate -

♦️Recensământul General Agricol – IMPORTANT! 👉 Anul viitor, în perioada februarie – aprilie 2021 va avea loc…

Publicată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe Duminică, 11 octombrie 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole