120 kg de sarmale stricate, la vânzare în supermarket!

Comisarii pentru protecția consumatorului au descoperit peste 120 de kilograme de sarmale stricate puse la vânzare într-un supermarket din municipiul Satu Mare, societatea fiind amendată cu 20.000 de lei, informează AGERPRES.

Potrivit unui comunicat al Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, acţiunea de control a fost făcută ca urmare a unei sesizări din partea unui consumator privind comercializarea unor sarmale care conţineau carne de porc alterată, la raionul Gastro al supermarketului.

„În urma acţiunii de verificare, comisarii CJPC Satu Mare au constatat veridicitatea aspectelor cuprinse în sesizare, drept care operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, oprirea definitivă de la comercializare a peste 120 kg sarmale, oprirea temporară a prestării serviciilor din zona Gastro, până la remedierea deficienţelor constatate”, se arată în comunicat.

În procesul verbal de constatare, comisarii CJCP precizează că produsul „sarmale cu carne de porc” avea gust şi miros neconform de carne alterată, precum și faptul că s-a folosit un echipament pentru prepararea cărnii neigienizat, cu urme de grăsime arsă. De asemenea, s-a constatat existenţa unor zone cu vopsea exfoliate, în zona rotisorului, necompletarea la zi a graficului de monitorizare a schimbului de ulei de prăjire la friteuze şi nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor culinare expuse la comercializare la masa caldă.

Sursa foto: CJPC Satu Mare

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole