1,09 MILIARDE EURO RAMBURSATI DE COMISIA EUROPEANA CATRE MDR

Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) a anunţat marţi că a primit de la Comisia Europeană (CE) 1,09 miliarde euro cu titlul de rambursare pentru programele operaţionale gestionate de minister şi finanţate din fonduri europene structurale şi de investiţii, cu excepţia programelor de cooperare teritorială europeană, ceea ce reprezintă un grad de absorbţie de 4,83%.

”1,09 miliarde euro este suma primită de la Comisia Europeană (CE) cu titlul de rambursare pentru programele operaţionale gestionate de MDRAPFE şi finanţate din fonduri europene structurale şi de investiţii (cu excepţia programelor de cooperare teritorială europeană), ceea ce reprezintă 4,83%”, se arată în comunicat.

În plus, 2,5 miliarde euro este suma totală primita de la CE pentru aceleaşi programe, incluzînd sumele rambursate si prefinanţările, echivalent a 11,07%, iar peste 1,37 miliarde euro (6,09%) însumează plăţile către beneficiari, din care 1,23 miliarde euro au fost deja solicitaţi CE prin cereri de plată.

”La sfarşitul anului 2017, sumele erau foarte apropiate celor de mai sus, singura diferenţă fiind legată de plăţile către beneficiari, unde procentul a fost de 6,03%, respectiv 1,36 mld euro”, se arată în comunicat.

Informaţiile la zi au fost publicate pe site-ul fonduri-ue.ro, putând fi găsite situaţia la zi pentru toate fondurile ESI, pentru care rata rambursărilor este de peste 10%, potrivit ministerului.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise