1000 de hectare de pădure și vegetație uscată au ars în Tulcea

Incendiile de vegetație continuă să facă ravagii în România. Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, circa 1.000 de hectare de pădure, vegetaţie uscată şi palustră au ars, în noaptea de miercuri spre joi, în urma unui incendiu declanșat în zona Sireasa-Sălceni din Delta Dunării, informează AGERPRES.

Incendiul a fost semnalat miercuri, în jurul prânzului. Pompierii ajunși la fața locului au constatat că acesta se manifesta pe o suprafaţă întinsă, cu mai multe focare active, porţiuni de pădure fiind deja cuprinse de flăcări.

„Datorită vântului puternic, a zonelor greu accesibile în care se manifestau focarele şi a suprafeţelor întinse au ars până în prezent aproximativ 1.000 de hectare de pădure şi vegetaţie uscată şi palustră”, au precizat reprezentanții ISU Delta.

Incensiul a fost stins după aproape 11 ore de intervenţie. Potrivit comunicatului ISU Delta, pompierii au mai acţionat în acelaşi timp şi în cazul altor evenimente similare semnalate în zonele Mineri, Somova, Dăeni şi Peceneaga.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole