13 mai 2021 - 04:13

100.000 de animale de ferma pierdute in focarele incendiilor australiene

Primele estimări privind impactul incendiilor australiene arată că aproape 100.000 de animale de fermă au fost ucise în incendii, potrivit ABC News. Ministrul federal al Agriculturii se teme că pierderile de efective in recentele incendii australiene vor depăși 100.000, deoarece fermierii din toată țara încep să evalueze impactul asupra proprietăților și asupra animalelor. Cu incendii active în continuare, arderea furajelor și eliminarea animalelor decedate au fost prioritare, iar Guvernul a pus la dispoziție și 100 de medici veterinari pentru a ajuta la evaluarea animalelor rămase nevatamate.
Cu toate acestea, compania Mecardo de analiză a pieței agriculturii a găsit aproximativ 8,6 milioane de capete de oi și 2,3 milioane de bovine existente în zonele afectate de focurile de vegetatie din Victoria și Noua Țara a Galilor de Sud, reprezentând aproximativ 12% din turmele de oi și 9% din efectivele naționale de bovine.

Din cauza dimensiunii zonei afectate, ar putea trece câteva luni înainte de a cunoaște cifrele exacte privind pierderile de stoc. „Este o zonă mult mai mare decât cea afectata de inundațiile din Queensland și atunci a durat aproximativ 3 luni înainte să știm exact numărul de vite afectate”, a explicat analistul de piață senior Matt Dalgleish.