10 BENEFICII IMPORTANTE ALE APICULTURII, DE CARE TE POȚI BUCURA

Apicultura sau creșterea albinelor este ocupație care poate aduce un profit bun pasionaților.

Iată câteva dintre beneficiile apiculturii:

  1. Proprietarii de stupi nu au nevoie de teren în proprietate pentru a putea practica apicultura.
  2. Investiția inițială nu este foarte mare, nici stupii, nici echipamentele necesare la început nefiind la fel de scumpe ca cele pe care le cere orice altă activitate din agricultură.
  3. Mulți apicultori spun că această activitate îi relaxează.
  4. Îngrijirea stupilor nu presupune foarte mult timp. Verificarea lor o dată pe săptămână, vara, și o dată pe lună fiind uneori suficientă.
  5. Apicultura este o muncă curată și nu foarte istovitoare, cum sunt cele din zootehnie.
  6. Mierea este un produs miraculos, folosit în alimentați și în anumite terapii.
  7. Mierea poate fi vândută în țară și, mai nou, în străinătate și nu este greu de depozitat în perioada de dinainte vânzării.
  8. Apicultura poate fi de ajutor altor activități cum ar fi pomicultura sau horticultura, albinele fiind necesare pentru polenizare.
  9. Regulile apiculturii sunt ușor de învățat și aplicat. Existența unor asociații de profesioniști le poate fi de ajutor apicultorilor începători.
  10. Pe lângă miere, apicultura oferă și alte produse adiacente, la fel de importante pentru menținerea sănătății sau curarea unor boli.

În aceste condiții, apicultura poate fi considerată ca fiind o industrie fină a agriculturii, o activitate care poate relaxa și oferi multe beneficii celor care o practică serios și constant.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole