10.000 de angajați, OMIȘI de la creșterea salariului în agricultură și industria alimentară

Proiectul legii privind majorarea salariului minim în agricultură și industria alimentară duce la o mare nedreptate pentru aproximativ 10.000 de angajați din anumite sectoare, care nu vor beneficia de această măsură, avertizează reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – Sindalimenta.

Într-un comunicat de presă remis Agerpres, Sindalimenta atrage atenția asupra faptului că angajații din sectoarele apei minerale şi îmbutelierea altor ape, sucurilor din fructe şi legume, bere, precum şi cei din domeniul pisciculturii, sunt omiși de la salariul minim garantat de 3.000 de lei brut. 

„Impunerea unui salariu minim garantat în industria alimentară şi agricultură a fost una din măsurile solicitate de sindicatele şi patronatele din cele două sectoare. Faptul că Guvernul a decis să sprijine proiectul de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut în cele două ramuri, prin includerea lui în programul guvernamental „Sprijin pentru România” a fost o decizie pe care noi am salutat-o, mai ales că pe această temă am avut şi o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă care ne-a promis tot sprijinul pentru urgentarea adoptării legii.

Legea a trecut de Camera Deputaţilor, for decizional, urmând să fie promulgată de preşedintele Klaus Iohannis şi publicată în Monitorul Oficial. Din păcate însă, în forma sa actuală, viitoarea lege face o mare nedreptate angajaţilor din sectoarele ape minerale şi îmbutelierea altor ape, sucurilor din fructe şi legume, bere, precum şi angajaţilor din domeniul pisciculturii deoarece aceştia nu vor beneficia de prevederile legii.

Este vorba despre circa 10.000 de angajaţi care s-au trezit că, deşi activează în industria alimentară şi agricultură, au fost excluşi de la prevederile viitoarei legi”, precizează reprezentanții Sindalimenta.

Sindicaliștii subliniază că așteaptă o rezolvare rapidă din partea Guvernului, prin emiterea unei Ordonanțe de Urgență care să regleze această problemă, astfel încât şi angajaţii din sectoarele menţionate să beneficieze de majorarea salariului minim brut garantat, începând cu data de 1 mai.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole