O nouă schemă de ajutor de minimis aprobată de Guvern. ATENȚIE, dosarele trebuie depuse până în 26 noiembrie!

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a fost aprobată la nivelul Executivului o nouă schemă de ajutor de minimis, însă beneficiarii trebuie să se miște rapid și să depună dosarele până pe 26 noiembrie 2021.

Astfel, în Ședința Guvernului din 17 noiembrie 2021 a fost aprobată Hotărârea privind schema „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol”.

Prin Hotărârea aprobată astăzi, se reglementează acordarea unui ajutor de minimis apicultorilor de 23,7 lei/familia de albine, pentru un număr de 2.246.866 de familii de albine, se arată în comunicatul MADR.

Conform reprezentanților ministerului Agriculturii, scopul acestui ajutor este susținerea activității în sectorul apicol pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2021 asupra sectorului apicol, astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 53.250.724 lei, reprezentând 10.763.157,96 euro la cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană în data de 30 septembrie 2021, respectiv 4,9475 lei pentru un euro.

- Publicitate -

Sursa de finanțare este bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Perioada de depunere a cererilor şi documentelor însoțitoare este cuprinsă între a doua zi lucrătoare după intrarea în vigoare a prezentei hotărâri și 26 noiembrie 2021, se precizează în comunicatul MADR.

Schema se derulează prin centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (AFIR), iar termenul de plată este 31 decembrie 2021.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole