VIDEO Dr. Ing. Horia Ghibu – Prevenirea și combaterea focului bacterian la pomii fructiferi

Focul bacterian este o boală devastatoare și foarte greu de controlat, care atacă pomii fructiferi la nivel de frunze, flori, fructe și chiar schelet. Această boală se poate răspândi foarte rapid, fie prin uneltele care nu sunt dezinfectate corespunzător, prin picăturile de apă sau prin insecte și păsări, putând să provoace uscarea pomului. Deși soluția recomandată în cazul infectării cu această boală este una radicală, adică eliminarea completă a pomului și arderea lui, există anumite metode de prevenție și combatere prin care putem asigura o viață relativ sănătoasă a pomului pe termen lung. În emisiunea ”Ce vor plantele”, ing. Cristina Ghibu și Dr. ing. Horia Ghibu ne explică cum se face prevenirea și combaterea focului bacterian.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Pentru a obține informații suplimentare sau pentru a adresa întrebări realizatorilor emisiunii „Ce vor plantele”, folosiți doar adresa de email - cevorplantele@agro-tv.ro

Cele mai citite articole