VIDEO Dr. Ing. Horia Ghibu – Cum recunoaștem lipsa de calciu la cultura de roșii

Reușita culturilor legumicole este condiționată, în foarte mare măsură, de nutriția acestora. Pentru a se dezvolta optim și pentru a face fructe sănătoase, plantele au nevoie de elemente nutritive, iar când acestea sunt deficitare, apar diferite boli fiziologice, iar plantele se degradează. În perioada de vară, carența de calciu este una dintre cele mai mari probleme ale culturii de tomate, efectele acesteia fiind favorizate și de temperaturile ridicate. În emisiunea ”Ce vor plantele”, Dr. ing. Horia Ghibu ne explică cum recunoaștem lipsa de calciu la cultura de roșii, dar și cum remediem această problemă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Am incercat sa cultiv ardei in solar.Totul a fost bine pana intr-o zi m-am trezit ca ardei s-au patat,fapt pentru care am incercat sa stropesc cu zeama bordeleza si m-am trezit cu frunze patate.Ce pot sa fac ?Va multumesc mult !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole