VIDEO Dr. Ing. Horia Ghibu – Ce tratament pentru roșii trebuie aplicat acum

Chiar dacă ați început să recoltați roșiile să vă bucurați de roadele din grădină, trebuie să știți că dăunătorii nu se opresc niciodată din lucru, mai ales în această perioadă caldă. De aceea, plantele trebuie protejate permanent de diversele atacuri ale bolilor și dăunătorilor, însă această protecție trebuie făcută cu grijă. Există unele produse pe are nu le mai putem aplica în această perioadă, dar le putem înlocui cu altele, mai prietenoase, care permit recoltarea foarte repede după aplicare. În emisiunea ”Ce vor plantele”, Dr. Ing. Horia Ghibu ne explică ce tratament pentru roșii trebuie aplicat acum.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

6 COMENTARII

  1. Buna ziua.Doresc sa va intreb ce pot face in legatura cu tomatele,,pur si simplu se usuca planta,,atat in partea inferioară cat si in cea inferioara,,,mentionez ca le am stropit cu „piatra vanata”,,cantitate egala de var si apa,,si totusi in decurs de doua zile au inceput sa se usuce semnificativ.

  2. Bună ziua,am roșii în grădină afară si ma confrunt cu mai multe probleme:unele nu se dezvolta ca și planta, fructele sunt mici și au câte o dungă neagră, altele se usucă planta,altele au pe fruct la codite o pată albicioasa.Am stropit și cu ortiva și cabrio ,cidely,insecticid vermitec.In pământ le dau 20 20 20 20,săptămânal, foliare calciu solar.Ardeii au frunza basicata și au boboci adunați la vârf,nu se deschide floarea.Multumesc!

  3. Eu irig gradina în ploaie adică de sus nu cu picurator dimineața și seara și nu am nici un dăunător nici din aer nici din pamant. Am avut un gândac ce mia mâncat câteva plante la început dar am scăpat de el era canabusul de gunoi. Acum e totul ok

  4. Bună ziua ! Va rog sa îmi recomandați un tratament pentru roșii, frunzele se îngălbenesc , iar fructul se înnegrește…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole