29 mai 2022 - 03:18

VIDEO Dr. Ing. Horia Ghibu ne învață cum scăpăm de melcii care atacă roșiile

Limacșii sau melcii fără cochilie sunt niște dăunători pe care îi găsim adesea în grădinile sau solariile cu legume. Încep să-și facă apariția încă din primăvară, iar dacă nu luăm măsurile necesare pentru a-i combate, pot provoca pagube imense până toamna târziu. În materialul video de mai jos, extras din emisiunea ”Ce vor plantele”, Dr. Ing. Horia Ghibu ne explică ce trebuie să facem pentru a scăpa de melcii care atacă roșiile sau alte legume.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

  1. Tot respectul pt dl doctor dar pt omul cu o gradinita mai mult de amorul artei nu avem si solutii mai putin poluante, nu parca-i prea multa chimie pe patratelul de gradina si pt crestere si pt ameliorari plus boli si daunatori etc?

    • Aproape pentru orice exista pe lume o solutie alternativa dar oamenii pun intrebari de genul „cu ce sa dau pentru…”, iar raspunsul asteptat este pe masura „cu x sau y…”. Desigur ca se poate si eco, bio sau mecanic dar ar face obiectul unui alt gen de emisiune, impinsa spre domeniul pactului verde european, realizata de alti specialisti, cu alt gen de pregatire.

Comments are closed.