EMIL DUMITRU: „ÎN UNELE LOCURI, LIVEZILE SUNT COMPROMISE ÎN TOTALITATE”

Presedintele Pro Agro a anuntat ca va cere Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa-i despagubeasca pe fermierii afectati de vremea rece din aceste zile. 

In vreme ce guvernantii incearca sa puna batista pe tambal, sustinand ca efectele ninsorilor din aceste zile nu sunt chiar atat de mari pe cat vor unii sa para, reprezentantii fermierilor ies la atac si isi exprima ingrijorarea in cel mai serios mod cu putinta.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Emil Dumitru, presedintele Pro Agro, a vorbit la Radio Romania Actualitati despre situatia din tara. „Din pacate, rapita are cel mai mult de suferit deoarece se afla in perioada de inflorire. Sunt suprafete foarte mari care au fost cultivate cu rapita, iar fermierii nu se mai pot alege cu nimic. La fel este si in pomicultura. In unele locuri, livezile sunt compromise in totalitate”, a spus fermierul calarasean.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

- Publicitate -

Acesta a anuntat ca va cere MADR sa-i despagubeasca pe fermierii afectati de vremea rece din aceste zile. „Este prematur sa spunem cat de mari sunt pagubele. Trebuie sa lasam acest episod de iarna sa treaca si apoi vom trage concluzii. Noi vom cere Ministerului sa-i despagubeasca pe fermieri, dar procedura este greoaie pentru ca MADR are nevoie de acordul Comisiei Europene in astfel de cazuri”, a explicat Dumitru.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Anul trecut, 145.000 de hectare au fost afectate de seceta. Desi Achim Irimescu, ministrul de atunci, a anuntat ca vor fi acordate despagubiri, aceste lucru nu s-a mai intamplat. La fel ca si acum, cele mai mari probleme au fost in Moldova.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole