Brașov: Laptele de la Hălchiu al grecilor de la Olympus ar fi în regulă

olympus-halchiu-300x183Analizele efectuate de către Direcția Sanitar Veterinară din Brașov, finalizate luni, au confirmat faptul că produsele Olympus România care părăsesc poarta fabricii societății sunt în conformitate cu toate normele de siguranță alimentară, a precizat, luni, compania.
Vineri după-amiază, șaptesprezece copii – opt băieți și nouă fete – cu vârste între 11 și 14 ani, au fost internați la Spitalul de Copii din Galați cu toxiinfecție alimentară, după ce au fost preluați cu ambulanțele de la școala din localitatea Pechea, reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică spunând că elevilor li s-a făcut rău după ce au băut lapte primit la școală în cadrul programului guvernamental „Laptele și cornul”.
Potrivit unor surse locale, laptele distribuit copiilor care s-au îmbolnăvit la Galați ar proveni de la Fabrica de Lapte Brasov SA – Olympus Dairy.
„Toate produsele Olympus România care părăsesc poarta fabricii din Brașov pleacă în conformitate cu toate normele de siguranță alimentară. Rezultatele analizelor amănunțite efectuate în cadrul fabricii noastre, de către Direcția Sanitar Veterinară, în urma celor întâmplate în județul Galați, au confirmat acest lucru in cursul zilei de astăzi”, a precizat directorul general al Olympus România, Ilias Pliatsikas.
Potrivit DSP Galați, inspectorii au constatat că elevilor li s-a făcut rău din cauza laptelui primit la școală, care, deși era în termenul de valabilitate, avea „modificări organoleptice”. Sâmbătă, autoritățile de sănătate publică din Galați au decis retragerea întregului lot de lapte distribuit elevilor din județ.
Purtătorul de cuvânt al DSP Galați, Liliana Iordăchescu, declara că inspectorii de sănătate publică au prelevat probe din laptele distribuit la școala din Pechea, urmând să fie analizate pentru a se descoperi cauza îmbolnăvirii copiilor. (Integral pe bizbrasov.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole