Cuprul (Cu) este unul dintre cei opt micronutrienți indispensabili culturilor agricole, având un rol crucial în fotosinteză, rezistența la boli și dezvoltarea echilibrată a plantelor.
Deficitul de cupru este întâlnită frecvent în: cereale pentru boabe, crucifere, culturi bulboase, verdețuri, rădăcinoase. Aceasta apare în special în soluri: calcaroase, sărăturate, nisipoase, bogate în calciu și cu pH alcalin.
În astfel de condiții, cuprul devine indisponibil pentru plante, iar disponibilitatea sa depinde de pH-ul solului, textura și conținutul de materie organică.
Cum gestionați corect aportul de cupru? Deși sulfatul sau clorura de cupru sunt variante accesibile, cele mai eficiente rezultate se obțin prin aplicare foliară cu forme mobile și ușor asimilabile, precum cuprul complexat cu acid gluconic.
Fermierii confirmă că aplicarea Copfort (cupru complexat cu acid gluconic): stabilizează ritmul de creștere, scurtează internodurile, crește rezistența la bolile de colet, este perfect compatibil cu fungicidele triazolice, amplificând efectul acestora.
Doze recomandate: 1 l/ha aplicare foliară simplă, 0,5 l/ha în amestec cu fungicid.
Pentru mai multe detalii adresați-vă către echipa Naturevo.






























