Avertisment! Nu cumpărați porci de la persoane neautorizate!

Avertisment al autorităţilor veterinare: Nu cumpărați porci de la persoane neautorizate! Există un risc mare de a răspândi virusul pestei porcine africane (PPA).

Virusul PPA face ravagii printre mistreţii din judeţul Bacău. Medicii veterinari au identificat un număr mare de mistreţi infectaţi cu virusul PPA în fondurile cinegetice de pe raza judeţului Bacău, fiind vorba de 151 de exemplare. Reprezentanţii DSVSA Bacău le cer proprietarilor de gospodării să nu cumpere porci de la persoane neautorizate deoarece există riscul să răspândească boala.

„Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul cărnii de porc, atenţionăm cetăţenii să nu cumpere purcei din locuri necunoscute, de la intermediari sau mijlocitori de animale, fără a fi identificaţi (cu crotalie) şi fără certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de medicul veterinar, pentru că există pericolul să introduceţi în gospodărie porci bolnavi şi, astfel, să difuzaţi pesta porcină africană”, avertizează reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bacău, potrivit adevărul.ro

Medicii veterinari au cerut proprietarilor de gospodării să respecte cu stricteţe măsurile impuse de autorităţi, în caz contrar existând riscul ca sute sau chiar mii de animale să fie eutanasiate dacă se constată că au fost afectate de PPA, pentru a împiedica extinderea focarelor.

În plus, cei care nu respectă măsurile impuse de medicii veterinari riscă amenzi cuprinse între 2.400 şi 3.600 de lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Nu le-ar fi cârbă de ei înșiși, cât de jegoși au ajuns! Autoritățile din Babuinistan distrug România, nu o apără. Fac tot ce pot și mai mult de-atât, ca să distrugă gospodăriile populației, agricultura și zootehnia individuală! Da, o să luăm și rahat la pungă, dar sigur o să fie „gustos și sănătos” că o să fie de la belgieni, de la norvegieni, că la ăia e totul purificat. Doar din România să nu fie produs, că românul trebuie să moară, că încurcă grav UE și rechinii mondiali. Bleah!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole