Zona Bran-Moieciu pregăteşte „Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC”

17

cabaneeco

Pensiuni din zona Bran-Moieciu s-au înscris într-un nou program al Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) intitulat „Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC”.

Acest program oferă turiştilor cazare în pensiunile rurale atât în perioada Crăciunului, cât şi în perioada Anului Nou. Până la ora actuală, în program s-au înscris pensiuni din judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Gorj, Mehedinţi, Neamţ şi Sibiu. „Turiştii români preferă să petreacă sărbătorile de iarnă, în special perioada Crăciunului, în familie sau alături de rude şi prieteni sau într-un cadru autentic românesc, plin de tradiţii”, a spus Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.
Tarifele variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de 2 margarete, pentru o noapte de cazare, până la 600 de lei de persoană pentru 3 nopţi, cu toate mesele incluse, la o pensiune de 4 margarete. Deşi preţurile nu sunt fixe ca în programul „Vacanţa la ţară”, media este de 500 – 600 de lei de persoană, pentru 3 nopţi de cazare şi cina festivă de Crăciun.

„O altă noutate a programului Tradiţiile Crăciunului cu ANTREC este aceea că include atât perioada Crăciunului pe rit nou, cât şi cea pe rit vechi, pe 7 ianuarie, deoarece atât în România, cât şi în ţările din jur, precum Republica Moldova, Ucraina sau Serbia, există ortodocşi care sărbătoresc ritul vechi. Programul este complex şi nu include doar masa şi cazare, ci, aşa cum spune numele, familiarizează turiştii cu bogatele noastre tradiţii de Crăciun”, subliniază Mihai Chiruc, preşedintele executiv al ANTREC.

Printre tradiţiile de care vor avea parte turiştii se numără „Neaţa la Moş Ajun”, „Brezaia sau capra rucăreană”, colinde, „vizita lui Moş Crăciun”, „Tăiatul porcului ca în Banat”, „Dansul măştilor”. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise