ZIUA PRODUSELOR AGROALIMENTARE ROMÂNEȘTI. AFLĂ CÂND SE SĂRBĂTOREȘTE!

Deputatul Florin Tripa a salutat instituirea zilei produselor agroalimentare românești și în consecință a promulgat legea, votată anterior în Parlamentul României. Astfel, începând din acest an, ziua de 10 octombrie va fi sărbătorită în acest spirit.

„Am votat în iunie pentru această inițiativă și mai ales cred în ea și în efectele pozitive pe care le va genera în societatea românească. În toată această perioadă am întreprins și întreprind un periplu prin județul Arad, am fost în piețe și am discutat deschis cu producătorii. Spre satisfacția mea, am constatat că în punctele de desfacere agro din mediul rural și nu numai, se regăsesc spre vânzare sortimente variate de produse autohtone, de la brânza de Hodiș, la mierea de albine de salcâm din Cuied și până la piparca de Mânerău și brânza de vacă de Zimbru. Sigur că producătorii din județ se confruntă încă cu numeroase probleme, iar una dintre ele este, din păcate, concurența neloială generată de speculanții din piețe. M-am bucurat în schimb că, spre exemplu, din acest an crescătorii de bivolițe beneficiază de subvenții guvernamentale, în condițiile în care autoritățile centrale au realizat cât este de important să-i sprijine pe fermierii care cresc această specie, aflată din nefericire, pe cale de extincție.

Consider că se impune să dezvoltăm un patriotism local bine ancorat și să consumăm din ce în ce mai multe fructe, legume și derivate care provin din gospodăriile județului Arad. Este în fond cel mai eficient mod pentru a-i impulsiona pe producătorii locali.

Conform legii ce instituie 10 octombrie ca Ziua produselor agroalimentare românești, Autoritățile administrației centrale și locale pot acorda sprijin logistic și pot aloca fonduri prin bugetele proprii în vederea organizării și derulării în bune condiții a manifestărilor prevăzute de cadrul legislativ, în limita alocațiilor bugetare aprobate.’, afirmă deputatul Florin Tripa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole