Zimbrii din Vama Buzăului s-au înmulțit „peste măsură” și nu prea mai au loc în rezervație

35

zimbruEfectivul de zimbri din rezervația de la Vama Buzăului crește de la un an la altul, astfel că terenul de 12 hectare a deveni insuficient pentru aceștia. Numai anul acesta s-au născut încă doi pui de zimbru, astfel că efectivul de animale a depășit 30.

„Pentru extinderea rezervației, Primăria Prejmer a pus la dispoziție 80 de hectare de teren, dar problema este că, nu avem bani pentru efectuarea lucrărilor de împrejmuire. Căutăm o linie de finanțare europeană, însă, până acum nu am descoperit nici un program prin care să obținem bani pentru o astfel de investiție”, a explicat Tiberiu Chirilaș, primarul comunei Vama Buzăului.

Rezervaţia braşoveană „Valea Zimbrilor” este cea de-a patra din ţară şi a fost inaugurată în 2008, în luna noiembrie, în urma unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov şi primăriile din Prejmer şi Vama Buzăului, la iniţiativa actualului director executiv al Consiliului Județean Braşov, Mihai Pascu. În vederea dezvoltării turismului în zonă, în aproximativ două luni va fi deschis și centrul de informare turistică, de la intrarea în rezervație. „Investiția, a cărei valoare este de aproximativ 762.000 de lei, este realizată cu bani europeni. Pe lângă amenajarea acestui centru, proiectul mai prevede instalarea unor indicatoare către cele mai importante obiective turistice din localitate, tipărirea unor broșuri, dar și realizarea unui site, pe care să fie postate toate informațiile utile posibililor vizitatori”, a spus primarul comunei. Rezervaţia poate fi vizitată zilnic între orele 8.00 şi 20.00, fiind percepută o taxă de 2 lei de persoană, bani care sunt folosiţi pentru îngrijirea animalelor. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise