Zilele Crescătorului de Taurine, la a șaptea ediție

Capturebunttt

Zilele Crescătorului de Taurine 21 – 22 mai 2013 este cea de a 7-a ediţie a primului trade show dedicat exclusiv crescătorilor de vaci de lapte din România. Evenimentul, organizat pentru acei fermieri care doresc să discute despre afacerile din filiera laptelui şi care sunt preocupaţi de ceea ce se poate face pentru viitorul acestei industrii în România, a reuşit de-a lungul anilor să adune principalii jucători din piaţa autohtonă, factori de decizie, autorităţi, procesatori, traderi de lapte sau reprezentanţi ai companiilor furnizoare de input-uri.

În acest an evenimentul va fi organizat având ca idee de bază producţia de lapte văzută ca un business. Acesta este motivul pentru care dorim să avem alături noi doar fermieri progresivi care mulg minim 100 vaci.
“Care sunt legăturile dintre nutriţie şi afecţiunile podale?”, “Care sunt principiile de bază ale nutriţiei viţelelor astfel încât IA să poată avea loc la vârsta de 12 luni?” sau “Cum putem optimiza o raţie furajeră în condiţiile deficitului de proteină ca materie primă?” sunt 3 dintre subiectele pe care Bill Mahanna, profesor la Universitatea din Iowa din Statele
Unite şi unul dintre cei mai reputaţi specialişti în nutriţia vacilor specializate în producţia de lapte le va aborda împreună cu fermierii participanţi la Zilele Crescătorului de Taurine 2013. “Filosofia israeliană cu privire la managementul sanitar veterinar al fermelor industriale” este un subiect abordat de Oded Nir Markusfeld, un specialist israelian care timp de 25 ani a condus Cooperativa Medicilor Veterinari Hachaklait care cuprinde peste 60 de practicieni şi acoperă 90% din efectivele de vaci din Israel. De asemenea, Oded Nir Markusfeld, a fost timp de 5 ani preşedintele Autorităţii Veterinare Israeliene.
Evoluţia pieţei laptelui în România şi în ţările central şi vest europene şi diverse studii de caz prezentate de fermieri şi reprezentanţi ai fermierilor din Ungaria şi Germania sunt alte puncte pentru care nici un fermier progresiv din România
nu trebuie să lipsească de la Zilele Crescătorului de Taurine 2013. Moderatorul discuţiilor va fi Prof.univ. dr. Alin Bârţoiu (şeful catedrei de reproducţie din cadrul USAMV Bucureşti).
În după amiaza zilei de 20 mai va avea loc Adunarea Generala a Asociaţiei HolsteinRo la care vor participa pe lângă fermierii membri ai organizaţiei şi fermieri cu efective mari de animale la muls din judeţele din Ardeal şi Moldova care deţin ferme ce nu sunt încă membre HolsteinRo.