Zilele Agriculturii Româneşti: Steriu, Aceste întârzieri sunt nepermis de mari pentru cei un milion de fermieri pe care îi avem in Romania

30

Agri 2016 (3)BusinessMark a organizat cea de a patra editie a evenimentului “Zilele Agriculturii Romanesti”, eveniment care a avut loc pe 16 februarie 2016 la Hotel Radisson Blu din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa remis redacţiei, invitatii primei sesiuni de discutii au fost: VALERIU-ANDREI STERIU, Vicepresedinte, Comisia pentru agricultura, silvicultura industrie alimentara si servicii specifice, Camera Deputatilor,  RALUCA DAMINESCU, Director, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura – APIA, LAURENTIU BACIU, Presedinte, LAPAR,  VERONICA TONCEA, Presedinte, Fondul de Garantare a Creditului Rural – FGCR – IFN SA, IULIA CRISTEA, Director Marketing, Caussade Semences, JEAN VALVIS, Presedinte, Director General, Valvis Holding si VIOREL MATEI, Fermier.

Valeriu Steriu, vicepresedinte, Comisia pentru agricultura, silvicultura industrie alimentara si servicii specifice, Camera Deputatilor, a declarat cu aceasta ocazie:

”Sunt de acord sa vina strainii sa cumpere terenuri in Romania atat timp cat acestia vin in aceleasi condiții cu cele de care dispun romanii. Pentru ca daca vine un cetatean in baza unui credit luat in Austria cu dobanzi avantajoase sau poate chiar subventionat, romanii sunt clar dezavantajati”.

Despre tema platilor , acesta a adaugat ”Punctualitatea in aceste plati este mai importanta decat valoarea acestora. Daca platile sunt facute in aprilie sunt intarziate inclusiv lucrarile de primavara. Sunt intarzieri pentru care nimeni nu raspunde. Aceste intarzieri sunt nepermis de mari pentru cei un milion de fermieri pe care ii avem in Romania”.

Valeriu Steriu este de parere ca viitorul agriculturii sta in bugetul Ministerului Educatiei.

”Cred ca viitorul agriculturii sta in bugetul Ministerului Educatiei pentru ca nu vom mai avea personal pentru niciun fel de munca agricola, nici macar tractoristi. De asemenea, viitorul agriculturii sta si in bugetul Ministerului Dezvoltarii pentru ca infrastructura este o mare problema. Ministerul Agriculturii trebuie sa coalizeze toate partile implicate in acest sector”, a concluzionat Valeriu Steriu.

Citește și

Cmentariile sunt închise