Zilele Agriculturii Româneşti: Raluca Daminescu (APIA): Continuăm convenţiile pentru SAPS si pentru plata redistributive

34

Agri 2016 (2)RALUCA DAMINESCU, director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – APIA, a vorbit în cadrul evenimentului Zilele Agriculturii Româneşti despre perioadele în care se vor face următoarele plăţi pentru fermieri.

”A fost aprobată recent HG 57/2016 prin care este alocată suma pentru plata ajutorului de stat pentru schema de ajutor pentru reducerea accizei la motorină. În decembrie 2015, APIA a plătit 52% din necesarul trimestrului III. Restul de 48% pentru trimiestrul III va fi alocat prin intermediul acestei HG despre care v-am vorbit. De asemenea, se fac eforturi si pentru efectuarea plăţilor pentru trimestrul IV din bugetul alocat pe anul 2016.Continuăm convenţiile pentru SAPS si pentru plata redistributive”, a declarat Raluca Daminescu.

Potrivit acesteia, în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor pe care APIA le reglementeaza, absorbtiile sunt de peste 95%.

Citește și

Cmentariile sunt închise