Zgonea, la Expo Milano: România ar putea fi cea mai importantă țară din Europa în domeniul agriculturii

11

Zgonea_ValeriuPreședintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, consideră că România ar putea deveni cea mai importantă țară din Europa în domeniul agriculturii și că, în 2015, țara noastră se poate declara un lider european în termeni de creștere economică.

El a explicat că această creștere economică s-a putut traduce atât “în investiții majore și în creșterea exporturilor”, cât și în capacitatea țării noastre de a crea locuri de muncă performante și, “ca efect, România urcă în clasamentele mondiale privind competitivitatea economică”.

În ce privește relațiile României cu Italia, Valeriu Zgonea a afirmat că, în opinia sa, cele două țări “sunt parteneri ideali și complementari” și că relația lor se bazează pe “o colaborare foarte puternică, atât la nivel politic, economic, cât și cultural”.

 

Și ministrul adjunct al Politicilor Agricole, Alimentare și Pădurilor din Italia, Andrea Olivero, a apreciat comunitatea românilor drept “o forță de muncă importantă” pentru țara sa.

Andrea Olivero a adăugat că domeniul agro-business este un alt aspect important al relației dintre Italia și România, acest domeniu reprezentând, în opinia sa, și “un răspuns strategic pentru economia României, luând în considerare calitatea solului”.

Oficialul italian consideră că România poate fi un model de bună practică în ceea ce privește protejarea naturii și a resurselor sale, potrivit AGERPRES.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise