Zeci de mii de cărăbuşi au invadat orașul Suceava

59

Zeci de mii de cărăbuşi au invadat la propriu spaţiul aerian din Suceava. În fiecare seară insectele pot fi văzute într-un număr foarte mare, mai ales în zonele luminate.
Specialiştii de la Unitatea Fitosanitară Suceava spun că nu se aşteptau la o asemenea „invazie”, mai ales că fenomenul este ciclic şi se repetă o dată la patru ani, fiind aşteptat în 2013.
„Aceste invazii apar o dată la patru ani, însă se pare că modificările climatice au schimbat puţin şi acest fenomen ciclic, fără a se putea spune că există o explicaţie clară în acest sens”, a precizat Mihai Timofte, coordonatorul Unităţii Fitosanitare Suceava.

Specialiştii spun însă că numărul de cărăbuşi ar putea fi chiar şi mai mare în următoarele zile, şi asta pentru că solul abia acum a început să se încălzească.

Insecta produce pagube la pomii fructiferi, atacurile în număr mare compromiţând recoltele de fructe. Sursa: adevărul.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult