Zărneştiul vrea să atragă turişti ca destinaţie ecoturistică

12

oimunteOraşul Zărneşti, una dintre primele trei zone din ţară alături de Maramureş şi Munţii Apuseni certificate ca destinaţii ecoturistice începând din acest an, aşteaptă turiştii cu locuri deosebit de pitoreşti.

Aşezat la poalele Masivului Piatra Craiului, Zărneştiul, atestat documentar în anul 1373, are peste 20.000 de locuitori. Este situat la altitudinea de 722 de metri şi se poate ajunge atât cu maşina pe DN73A cât şi pe calea ferată Braşov-Zărneşti. Atractiv prin aşezarea geografică, zona oferă posibilităţi diverse pentru practicarea turismului, în special a celui montan, dar şi cel sportiv şi de agrement.
„Turismul va deveni o şansă majoră de venit pentru oraş, fiind orientat către factorul social, generând revitalizarea multor economii locale. Soluţia agreată este acea formă de turism sustenabilă, ecoturismul, care promovează respectul reciproc alături de respectul faţă de mediu şi de moştenirea culturală. Turiştii care preferă turismul sustenabil se disting prin grija faţă de locurile vizitate, prin curiozitatea de a experimenta condiţia autentică a obiectivului turistic”, a declarat primarul oraşului Zărneşti, Dorel Bârlădeanu, vorbind despre participarea la proiectul privind atestarea ca destinaţie ecoturistică. (Integral pe bizbrasov.ro)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise