Zaharul dauneaza sanatatii creierului

25

Un studiu realizat de USLA indica faptul ca persoanele care consuma cel ptuin sase saptamani bauturi acidulate bogate in fructoza risca “sa se prosteasca”.
Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata.
“O dieta bogata in fructoza mentinuta o perioada mai lunga de timp afecteaza capacitatea creierului de a invata si de a memora informatii.

Dar, daca adaugam acizi omega-3 ne poate ajuta sa minimalizam aceste neajunsuri”, a declarat profesorul Fernando Gomez-Pinilla.

Fructoza este o monozaharida prezenta din abundenta in fructe, in anumite legume si in miere. Aceasta are o putere de indulcire superioara zaharozei (zaharul utilizat curent in alimentatie) si este adaugata des in produsele procesate, precum bauturile acidulate, scrie mediafax.ro.

In cadrul studiului s-a luat in calcul fructoza artificiala, folosita ca indulcitor si conservator, nu cea care se gaseste in mod natural in fructe.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult