WWF și Explore Travel atrag turiștii britanici în Maramureșul istoric

21

bisericammkk

Turiștii britanici sunt atrași, în aceste zile, în cadrul World Travel Market de la Londra, cu un program de turism în Maramureșul istoric, inițiativă a WWF-România și Explore Travel.

Programul este construit în mare măsură în jurul inițiativelor WWF în regiune, care au demarat în urmă cu șapte ani, și urmăresc conservarea pădurilor virgine și seculare, conservarea și valorificarea responsabilă a ariilor naturale protejate din zonă și conservarea patrimoniului cultural.

Directorul WWF-România, Magor Csibi, a declarat că un procent din costul pachetului de turism achiziționat va fi direcționat către proiectele de conservare derulate de WWF.

„Lansăm acest pachet de turism responsabil într-un moment critic pentru România, pentru că avem încredere în potențialul de turism al țării noastre, în valorile, tradițiile noastre și în biodiversitatea unică în Europa. Succesul acestui program ne va arăta că există soluții economice care nu numai că asigură o cale viabilă spre prosperitate economică, ci și respectul naturii, al tradițiilor și al comunităților locale, într-un moment în care se pune mult prea mult accent pe profitul imediat, pe exploatarea resurselor cu orice preț și pe soluții pe termen scurt. Generarea unui venit pe termen lung prin turismul responsabil nu numai că va contribui la ridicarea nivelului de trai în zonă, dar va contribui decisiv la păstrarea tradițiilor și la protejarea naturii care ne face să fim mândri de minunata zonă a Maramureșului’, a spus Magor Csibi.

Traseul propus de inițiatori se adresează, în primul rând, turiștilor străini și urmează în mare măsură ‘Drumul Moștenirii Maramureșene’, creat cu sprijinul WWF, în anul 2006. Acesta leagă șapte arii naturale protejate și șapte sate tradiționale, este lung de 86 km și a fost dezvoltat pentru formele lente, nemotorizate de transport și turism.

Incursiunea în Maramureș începe în satul Breb, un veritabil muzeu în aer liber, unde turiștii vor avea ocazia să viziteze biserica de lemn construită în anul 1531, parte din patrimoniul UNESCO, continuă pe Creasta Cocoșului, în pădurea virgină de la Strâmbu Băiuț, trece pe sub porți de lemn vechi de sute de ani și prin alte câteva biserici de patrimoniu.

Pachetul turistic include o călătorie cu Mocănița pe Valea Vaserului, întâlniri cu meșteri populari din sate tradiționale, șezători, un popas la o stână tradițională și vizitarea Cimitirului Vesel de la Săpânța.

Turiștii care vor veni în Maramureș prin programul Explore Travel-WWF vor contribui la un Fond de Conservare și Dezvoltare Durabilă ce va finanța ariile protejate din zonă. (Integral pe AGERPRES )

Citește și

Cmentariile sunt închise