WWF: Peste 74 milioane de dolari, investiți în peste 400 de comunități rurale

15

munte_satFundația World Vision a prezentat un bilanţ al realizărilor din cei 25  de  ani de când funcţionează în România. Astfel, fundaţia a implementat 200 de programe în mediul rural, care au contribuit la transformarea și evoluția a 400 de comunități din România. Investițiile în comunitate au însumat 74,1 milioane USD, din care 56,5 milioane au constituit fonduri externe, iar 11,6 milioane au provenit din grant-uri.

Peste 500.000 de copii și adulți din 8 județe (Constanța, Cluj, Dolj, Iași, Ialomița, Vâlcea și Vaslui) și din sectorul 5 al capitalei au beneficiat de programe pe termen lung și ajutor constant din partea World Vison România.

Programele  au dus la dezvoltarea de mici afaceri de către  familii care erau beneficiare de ajutor social, la absolvirea liceului de către copii care nu aveau nicio șansă să-și continue studiile, la schimbarea atitudinii părinților față de proprii copii și reîntoarcerea acasă a unor copii care fuseseră abandonați într-o instituție de protecție.

“Suntem hotărâți să continuăm să ajutăm copiii să aibă o viață mai bună în România, în special pe cei mai vulnerabili, care locuiesc preponderent în mediul rural, unde riscul de sărăcie este de 6 ori mai mare. Și dacă ceea ce a realizat World Vision România în acești 25 de ani s-a bazat aproape exclusiv pe fondurile colectate din străinătate, ne dorim ca în viitor să sensibilizăm și să implicăm cetățenii români în procesul de construrire a comunităților pe baze sustenabile, dar și să ajutăm la atragerea de finanțări către comunitățile cele mai defavorizate, fie accesând fonduri europene, fie prin parteneriate cu mediul corporativ românesc”, a declarat Daniela Buzducea, Director Executiv al fundației World Vision România.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise