World Vision donează stupi și echipamente apicole pentru 60 de familii din Ialomița

35

stupi_suprapusiFundația World Vision Romania – biroul zonal Ialomița donează 300 de stupi și echipamente apicole pentru 60 de familii din comunele Manasia, Jilavele, Dridu, Fierbinți și Coșereni, în cadrul unui proiect care are ca scop încurajarea investițiilor în mediul rural pentru dezvoltarea economiei locale.

Potrivit unui comunicat al World Vision Romania, biroul zonal Ialomița donează câte cinci stupi pentru fiecare din cele 60 de familii, participanții la program urmând să beneficieze și de asistență tehnică și instruire în tehnologia creșterii albinelor până în anul 2016.

Valoarea totală a donațiilor se ridică la 49.000 de dolari și au loc în cadrul proiectului economic “Agricultură și dezvoltarea rurală”.

De altfel, cele 60 de familii au beneficiat de o sesiune de instruire, pe 21 și 22 iulie, la singura stupină certificată ANARZ din Slobozia, unde au avut ocazia să vadă un laborator complet de producere a mătcilor, cum sunt întreținute acestea pe timp de iarnă și multe alte secrete din acest domeniu oferite de apicultori cu experiență din localitate.

“Proiectele economice pe baza donațiilor se derulează de aproximativ doi ani în județul Ialomița prin intermediul World Vision. Până în prezent, au fost donate, în cadrul altui proiect economic, 560 de capre unui număr de 112 familii din cinci comunități ialomițene de la începutul anului 2014 și până în prezent. Obiectivele principale ale donațiilor sunt de a încuraja creșterea veniturilor la nivel de gospodărie pentru micii fermieri, îmbunătățirea sănătății, nutriției și educației copiilor prin creșterea veniturilor familiei, implicarea fermierilor locali în proiectarea și punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare economică locală”, precizează comunicatul de presă. (Sursa: AGERPRES)

 

Citește și

Cmentariile sunt închise