Worl Vision Romania: Unul din 5 copii din mediul rural merge mai mult de o oră pe jos până la şcoală

29

copil_satUn raport al fundaţiei World Vision dat publicităţii recent scoate la lumină o serie de aspecte îngrijorătoare ale vieţii copiilor din mediul rural. Astfel:

  • Unul din cinci copii din mediul rural merge pe jos mai mult de o oră până la școală.
  • Unul din opt copii din mediul rural absentează de la școală pentru a munci în gospodărie.
  • Doar unul din doi elevi din mediul rural folosesc calculatorul și puțin peste o treime dintre ei au acces la internet.
  • Copiii din mediul rural sunt cu aproape un an în urma celor din mediul urban în ceea ce privește performanța școlară, iar cei mai săraci au un nivel cu 2,5 ani în urma celor mai bogați.

Fundația World Vision România lucrează de 25 de ani în parteneriat cu școlile, primăriile, bisericile și mediul de afaceri local pentru îmbunătățirea educației copiilor din mediul rural. În tot acest timp am desfășurat proiecte educaționale în peste 300 de comunități din mediul rural. Împreună au contribuit la prevenirea abandonului școlar și creșterea calității educației pentru aproximativ 100.000 de copii și tineri din mediul rural din județele: Cluj, Dolj, Vâlcea, Brașov, Ialomița, Constanța, Vaslui și Iași.

Potrivit sursei citate: “un exemplu recent de mobilizare a resurselor pentru educația copiilor din mediul rural s-a desfășurat în comuna Argetoaia, județul Dolj, prin colaborarea între societatea civilă, autoritatea locală și corporații care activează în România în vederea renovării și dotării școlii primare cu o vechime de aproximativ 120 de ani din satul Leordoasa”.

Rapoartele de cercetare realizate de World Vision România în 2014: ‘Bunăstarea Copilului în mediul Rural ‘și ‘Dialog pentru Calitatea Educației’ arată faptul că în există copii foarte vulnerabili din mediul rural care abandonează școala din motive de sărăcie și rezultate școlare slabe.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise