WAPA: Producţia europeană de mere şi pere, în scădere faţă de anul trecut

73

SONY DSC

Producţia de mere din livezile europene, din soiurile Idared, Golden Delicious şi Red Delicious este prognozată în scădere, comparativ cu anul 2014. Cu toate acestea, producţia de mere va fi, în general, de foarte bună calitate, iar fructele vor avea calibru mediu peste media ultimilor ani, datorită condiţiilor climatice favorabile.

În sezonul 2015 – 2016, producţia de mere din Uniunea Europeană va scădea cu 5%, comparativ cu anul trecut. De asemenea, se preconizează ca şi producţia de pere să scadă cu 3%, faţă de 2014, potrivit estimărilor reprezentanţilor Organizației Mondiale a Producătorilor de Mere şi Pere (WAPA), care au participat în această lună la cea de-a 39-a Conferinţă „Prognosfruit”, desfăşurată în localitatea Merano, din Italia.

În acest an, producţia de mere previzinată este de 11.974.000 tone, cu 5% mai  scăzută decât anul trecut. Dar, trebuie previzar că volumul acesteia este cu 7% mai mare decât media ultimilor trei ani. Pentru principalele soiuri de mere, estimările sunt următoarele: producţia de Golden Delicious va scădea cu 5% şi va fi de 2.546.000 tone; la soiul Gala, producţia va rămâne stabilă (1.331.000 tone); la soiul Idared (mere de iarnă, cultivate în special, în Polonia) se prognozează o scădere mai importantă a producţiei, până la 1.111.000 tone, în timp ce la soiul Red Delicious (mere „Bot de iepure” sau „Roşu Delicios”) se va consemna o scădere a producţiei cu 5% (644.000 tone). (Integral pe infoferma.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise