Vremuri amare la Fabrica de Zahăr Bod: intră în conservare!

Fabrica de Zahăr Bod nu va relua producția nici în acest an, în lipsa unor contracte încheiate cu fermierii din județele Brașov, Covasna și Harghita, informează Radio România Brașov.

În aceste condiții, Fabrica de Zahăr Bod își va pune în conservare unitatea de producție, urmând ca în viitorul apropiat să fie sistată și activitatea de ambalare a zahărului adus din Ucraina, după ce din data de 5 iunie au fost interzise exporturile din această țară către Uniunea Europeană.

„Motivul este unul foarte simplu: nu am găsit înțelegere și nici fermierii nu au avut anul acesta suprafețe pregătite pentru a putea cultiva în zona Brașov – Covasna – Harghita. Cei care au cultivat sfeclă de zahăr în zona Brașov – Covasna – Harghita au semnat contracte cu noi și sfecla va merge în fabrica de zahăr de la Luduș. Vom procesa acolo anul acesta, deoarece împreună cu fermierii din zona Mureșului am reușit să strângem o suprafață mică față de ceea ce ne-am dorit noi, doar pentru fabrica de la Luduș”, a explicat directorul general Best Achiziții, Mihaela Neagu.

În condițiile în care producția de zahăr va fi mai mică anul acesta, sunt preconizate și scumpiri semnificative la raft.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole