17 octombrie 2021 - 09:13

Vremea va continua să fie rece

ANM a prelungit informarea meteo fără cod valabilă pentru întreaga țară.

vremerece

Ceai fierbinte, mere coapte, must și plăcinte la cuptor, așa arată meniul românilor în aceste zile friguroase. Meteorologii nu oferă noutăţi în ceea ce privește aspectul termic. Administrația Națională de Meteorologie a prelungit până vineri, la ora 10:00, informarea meteo fără cod pentru ploi moderate cantitativ, ninsori la munte, temperaturi scăzute și brumă.

Astfel, în Maramureș, Crișana, precum și în nord-vestul Transilvaniei va ploua pe arii extinse, iar cantitătile de apă vor depăsi local 15 l/mp și izolat 25-30 l/mp. În zona de munte vor predomina ninsorile si în special în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări în nord-vestul teritoriului, dar mai ales la munte, unde vitezele la rafală vor atinge 65-70 km/h. Vremea se va menține deosebit de rece în special în regiunile intracarpatice, iar temperaturile minime vor fi negative local în Transilvania și pe arii restrânse în Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei, unde se va produce brumă.

Începând din seara zilei de vineri, 07 octombrie și până în după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 octombrie, ploile se vor extinde treptat și vor cuprinde regiunile din jumătatea de sud-est a teritoriului, unde cantităţile de apă vor fi însemnate.