Vremea se răcește în următoarele două săptămâni. Vom avea temperaturi cu minus!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că, pe durata următoarelor două săptămâni, vremea se răcește la nivelul întregii ţări. Conform prognozei de specialitate publicate luni, valabilă pentru perioada 15 – 29 noiembrie, temperaturile maxime nu vor mai urca peste 10 – 12 grade, în timp ce minimele vor coborî chiar şi sub zero grade Celsius în unele regiuni.

Astfel, în Banat, în intervalul 15 – 20 noiembrie, în medie, se vor înregistra valori ale temperaturilor maxime de 10 – 12 grade şi minime de 3 – 5 grade. După 20 noiembrie, vremea se va încălzi uşor, iar temperatura maximă va creşte spre valori în jurul a 14 grade, în 21 noiembrie, urmând să scadă până spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în data de 23 noiembrie. Vremea va continua procesul de răcire, media temperaturilor maxime coborînd la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a 5 grade. În perioada 20 – 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 4 – 6 grade, apoi valorile termice nocturne vor scădea spre valori medii, în jurul a zero grade, în data de 25 noiembrie, menținându-se astfel până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în zilele de 18 şi 19 noiembrie şi în intervalul 22 – 28 noiembrie.

În regiunea Crişanei, până pe 19 noiembrie, media temperaturilor maxime va scădea spre 8 grade, ridicându-se din nou spre 12 grade în data de 21 noiembrie. În intervalul 22 – 29 noiembrie, vremea se va răci treptat, iar temperaturile maxime vor scădea de la 10 grade, în medie în data de 22 noiembrie, până spre valori ce vor atinge la sfârşitul intervalului 4 – 5 grade. Între 15 şi 19 noiembrie, regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori de 2 – 3 grade, în medie. Minimele vor creşte spre 5 grade, în medie, în zilele de 20 şi 21 noiembrie, apoi vor scădea treptat până spre sfârşitul intervalului, astfel că, în perioada 25 – 29 noiembrie, se vor înregistra valori în jurul a zero grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în zilele de 18 şi 19 noiembrie şi în intervalul 22 – 28 noiembrie.

Vremea se va răci și în Transilvania, în intervalul 15 – 19 noiembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 10 grade, spre 6 – 7 grade. După această perioadă, valorile termice vor creşte uşor spre 9 – 10 grade, în medie, în perioada 20 – 22 noiembrie, şi vor scădea spre 4 – 5 grade, valori ce se vor menține și în perioada 24 – 29 noiembrie. Temperaturile minime din intervalul 15 – 18 noiembrie vor fi de la -2 la zero grade, în medie, după care vor ajunge în jurul a două grade, în data de 21 noiembrie. Vremea va intra ulterior într-un proces de răcire, iar minimele vor scădea de la două grade, în medie, spre -3 grade, până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în zilele de 18 şi 19 noiembrie şi în intervalul 22 – 28 noiembrie.

În Maramureş, în intervalul 15 – 19 noiembrie, maximele termice vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi, spre 6 grade, în data de 19 noiembrie. Temperaturile maxime vor creşte apoi spre valori în jurul a 8 grade, în medie, în perioada 20 – 22 noiembrie, iar până în data de 29 noiembrie vor scădea din nou, până la valori de 4 – 5 grade. Minimele se vor situa între zero şi două grade, în medie, în perioada 15 – 19 noiembrie, apoi vor creşte spre valori în jurul a 4 grade, în data de 21 noiembrie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, minimele atingând, în medie, -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 18 – 28 noiembrie.

Și în Moldova vremea se va răci pe durata acestei săptămâni, astfel că maximele termice vor scădea de la 9 grade în medie, în prima zi, spre 6 grade în data de 16 noiembrie, apoi vor creşte treptat până spre 12 grade, în data de 21 noiembrie, după care media maximelor va scădea uşor de la 6 grade spre 4 – 5 grade, până la sfârşitul intervalului. Minimele vor scădea de la 4 grade, în medie, în data de 15 noiembrie, spre valori în jurul a -1 grad în data de 17 noiembrie. Vor creşte apoi spre 5 – 6 grade, în data de 21 noiembrie, iar ulterior acestei date şi până la sfârşitul intervalului vor scădea spre valori de -2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

În Dobrogea, temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie, în prima zi a intervalului, spre 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi vor creşte treptat până spre 12 – 13 grade, în data de 22 noiembrie. După această dată, temperaturile maxime vor scădea uşor până spre 8 grade, în data de 25 noiembrie, apoi, până la sfârşitul intervalului, vor creşte uşor spre 10 grade, în medie. În perioada 15 – 18 noiembrie, minimele vor scădea de la 7 – 8 grade, în medie în prima zi, spre 3 grade. Ulterior, în perioada 19 – 23 noiembrie, vor creşte până spre 6 grade, după care până la sfârşitul intervalului vor scădea treptat spre 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în perioada 22 – 28 noiembrie.

Vremea se răcește și în Muntenia, unde temperaturile maxime vor scădea de la 11 grade, în medie în prima zi, spre 8 grade, în data de 17 noiembrie. După această dată, sunt prognozate creşteri spre medii în jurul a 14 grade, în data de 21 noiembrie. Temperaturile maxime vor scădea până spre sfârşitul intervalului spre valori medii de 8 – 9 grade. Minimele vor scădea de la 4 – 5 grade, în data de 15 noiembrie, spre valori medii în jurul a zero grade, în data de 18 noiembrie. Cu uşoare variaţii, minimele vor creşte spre 4 grade, în data de 23 noiembrie, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre valorii medii de la -1 grad la zero grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în perioada 22 – 28 noiembrie.

În Oltenia, temperaturile maxime vor scădea de la 10 grade, în prima zi a intervalului spre valori medii în jurul a 8 grade, în data de 16 noiembrie, apoi până în data de 21 noiembrie vor creşte spre 13 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime înregistrate vor ajunge la valori de 7 – 8 grade, în medie, la sfârşitul intervalului. În perioada 15 – 24 noiembrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi în general nesemnificative, urmând a se înregistra valori medii între două şi 4 grade, apoi acestea vor scădea până în jurul a zero grade, valoare ce va fi de interes în perioada 25 – 28 noiembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi în creştere în intervalul 22 – 28 noiembrie.

La munte, în perioada 15 – 18 noiembrie, variaţiile termice de la o zi la alta vor fi nesemnificative, media temperaturilor maxime fiind de până la 4 grade. În data de 19 noiembrie, temperaturile vor scădea spre medii în jurul a zero grade, apoi vor creşte spre 4 – 5 grade, până în data de 22 noiembrie. După această dată, temperaturile maxime vor scădea treptat, până la sfârşitul intervalului, spre medii în jurul a zero grade. Minimele vor scădea de la zero grade, în prima zi, spre valori medii în jurul a -4 grade, în data de 19 noiembrie, apoi vor creşte treptat spre -1 grad, în data de 23 noiembrie. După aceea, tendinţa temperaturilor minime va fi de scădere până la sfârşitul intervalului spre valori medii ce vor oscila între -6 şi -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în zilele de 18 şi 19 noiembrie, iar ulterior în perioada 22 – 28 noiembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole