2 decembrie 2021 - 21:04

Vreme deosebit de rece până joi de dimineață

ANM a emis două atenționări meteorologice pentru ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului.

toamna

Continuă să plouă în jumătatea de răsărit a României. După ce vom scăpa de precipitații, regimul termic va fi mai scăzut decât în aceste zile. Administrația Națională de Meteorologie a emis marți două atenționări meteorologice pentru ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte și intensificări susținute ale vântului.

Începând de marți, de la ora 15:00, și până joi, 13 octombrie, la ora 10:00, județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Călărași, Giurgiu, Teleorman și Municipiul București se vor afla sub atenționare meteorologică cod galben.

În intervalul menționat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

De marți, de la ora 18:00, și până miercuri, 12 octombrie, ora 20:00, în județele Suceava, Botoșani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 50-60 l/mp și pe arii restrânse 80-90 l/mp. Din acest motiv, ANM a emis o atenționare meteorologică cod portocaliu.