“VREM SUSTINERE! AVEM NEVOIE DE INTERVENTIA MAI PUTERNICA A STATULUI IN AGRICULTURA!”

La Iași, reprezentanți ai autorităților și fermieri au discutat despre situația din acest an dar si despre posibilitățile de finanțare. Directorul Direcției Agricole Iași, Laurențiu Precup spune că e nevoie de sustinere pentru cei care practica agricultura.

“Vrem sustinere! Avem nevoie de interventia mai puternica a statului in agricultura!” – sunt o parte din cererile fermierilor la intalnirea de la Iasi cu reprezentantii administratiei locale si centrale, cu atributii in domeniul agricol. Birocratii au dat asigurari ca vor continua proiectele începute și se va merge pe masuri care sa asigure o eficienta  cît mai mare.

Prezent la eveniment, consilierul ministrului agriculturii, Mihai Amarandei, a declarat că se vor continua proiectele începute și se va merge pe eficientizare cît mai mare.

În zona Pașcani sunt multe persoane înregistrate la Registrul agricol și mereu e nevoie de soluții pentru ele.

Asocierea ar fi un lucru foarte bun susțin mulți dintre cei care fac agricultură, în județul Iași. Și legumicultorii sunt de aceeasi parere, pentru că așa este mai ușor de comercializat producția.

Din lipsa fortei de munca, sunt ieșeni care vor sa isi reduca suprafetele cultivate iar pe cele din extravilan sa le arendeze.