4 decembrie 2021 - 05:47

Vrei sa faci o greva? Uite aici manualul de utilizare!

Continuă nemulțumirile agricultorilor. De data această, nu mai vorbim despre cei din țara noastră.

old-1386230_1280

Francezii nu glumesc atunci când vine vorba de proteste. În vreme ce la noi grevele se fac doar ca să fie bifate, în Hexagon se acționează serios. Manifestațiile se transformă în lupte de gherilă, iar orașele ajung să arate ca după război.

Fermierii din apropierea orașului Montauban, situat în sud-vestul Franței, în apropiere de Toulouse, au protestat în semn de mulțumire vis-a-vis de faptul că autoritățile intenționează să consideră că zonă lor nu este una defavorizata. Peste o mie de fermieri din regiunea Occitanie au ieșit în stradă și au provocat incidente serioase, în care utilajele agricole s-au luptat cu mașinile de intervenție ale forțelor de ordine.

În Franța, agricultorii din zonele defavorizate beneficiază de subvenții suplimentare din partea statului. Autoritățile de la Paris vor să schimbe hartă regiunilor ce beneficiază de compensații bănești. Pentru a-și face auzite nemulțumirile, ținerii fermierii din sud-vestul Hexagonului au deversat în centrul orașului Montauban tone de bălegar.

Pentru că lucrurile să nu degenereze și mai mult, forțele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, în vreme ce fermierii au ripostat cu pietre. Deoarece nu au bani de aruncat, agricultorii din Franța și-au încheiat manifestația cu discursuri ținute de pe o masă. La noi, unde avem profesioniști până și în proteste, totul s-ar fi încheiat cu promisiuni lansate de o scenă de concert.