Vlad Gheorghe (ACL): Cred că taxa de rezervare a meselor din pieţe este abuzivă

16

piataProducătorii care vând în pieţe nu sunt obligaţi să îşi închirieze mesele, ei fac acest pas pentru a păstra acele tarabe cu vad comercial mai bun, după cum a afirmat reprezentantul administratorilor de pieţe, Teodor Birţ, invitat în Jurnalul de agricultură, de la AGRO TV. Cei care nu vor să îşi facă abonamente, pot  să închirieze cu ziua o tarabă, dar e foarte probabil ca pentru cele poziţionate în locuri mai bune să fi fost deja eliberate abonamente. Tocmai aceste rezervări îi supără pe cei care îşi vând produsele în pieţe-

„Nu cred că sunt cereri care să fi venit de la producători şi să nu fi fost rezolvate, în cazul pieţelor din asociaţie.”, a declarat Birţ.

Vlad Gheorghe, reprezentantul Asociaţiei Cultivatorilor de Legume din România, a explicat în aceeaşi emisiune că, în Bucureşti, în pieţele din Sectorul 2, se percepe o rezervare de 300 de lei/lună, indiferent dacă este folosită sau nu. Sunt pieţe care percep 250 de lei/lună pentru rezervare, au chiria lunară de 570 de lei şi, în plus, ziua de tarabă costă 9 lei.  Rezervarea pentru mese se plătesc pentru perioadele în care comercianţii nu sunt în pieţe, după ce aceştia îşi ocupă tarabele, ei sunt nevoiţi să achite taxa de închiriere, care este diferită. „Cred că taxa de rezervare a tarabelor este abuzivă. ” şi că trebuie eliminată.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise